Kinderen krijgen dit jaar de kans om te stemmen bij de verkiezingen in Gouda

Op 22 november 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de ontmoetingscentra van Kwadraad kunnen Gouwenaren weer stemmen. Maar dit jaar niet alleen de volwassen, ook kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun stem uitbrengen. Deze bijzondere gelegenheid stelt jonge Gouwenaars in staat om mee te beslissen over wat zij belangrijk vinden en welke activiteiten voor kinderen dit jaar in hun wijkcentrum georganiseerd moeten worden.

Georganiseerd door Kwadraad en de Brede School Goud, belooft deze unieke verkiezing een inclusieve en educatieve ervaring te worden voor de jonge gemeenschap van Gouda. Ook onze kinderburgemeester en alle kinderwethouders zullen hun stem uitbrengen.

Ouders worden aangemoedigd om te gaan stemmen en hun kinderen gezellig mee te nemen, omdat elke stem telt. Deze gelegenheid is een uitstekende manier om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met het democratische proces en hen te betrekken bij hun gemeenschap.

Bij deze verkiezingen zijn geen stempas of identificatie vereist voor kinderen om te stemmen. Dus ga 22 november stemmen in De Walvis, Van Noord of het Nelson Mandela Centrum en neem je kind mee!

Voor diegenen die graag willen bijdragen als vrijwilliger, naast de officiĆ«le stemlocaties, is er ook een mogelijkheid om een kinderstembus te bemannen. Als u geĆÆnteresseerd bent, kunt u een bericht achterlaten bij ruimtehuren@Kwadraad.nl.

Elke stem telt!

Terug naar overzicht
Brede School Gouda