Aftrap lessenreeks Genderdiversiteit

Afgelopen maandag (5 juni 2023) hebben we de lessenreeks Genderdiversiteit mogen aftrappen bij de groepen 8 van de Aloysiusschool. Tijdens deze lessen staat jezelf zijn (genderidentiteit), verliefdheid en relaties (seksualiteit en seksuele diversiteit) en wensen & grenzen (consent) centraal. De leerkracht en lesgevers hebben een veilige sfeer in de klas gecreƫerd waarbij alles bespreekbaar was. Dit leverde interessante vragen op variƫrend van 'hoe weet je of je verliefd bent?' tot 'kun je als non-binair ook zwanger worden?'. Na afloop waren de reacties van zowel leerlingen, als leraren bijzonder positief. We hopen door deze aftrap meer scholen te inspireren!

De lessenreeks genderdiversiteit is in te zetten als middel voor burgerschapsvorming. Het sluit aan bij de bouwstenen identiteit, diversiteit en solidariteit. (https://www.slo.nl/publish/pages/17704/bouwstenen_burgerschap.pdf)

Wil jij als leerkracht volgend schooljaar ook deze lessen in je klas? Houd dan het onderschoolse aanbod van de Brede School goed in de gaten. Binnenkort gaat deze online en kun je je aanmelden.

 

Zie voor meer informatie over de lesgever Stichting Sex Matters:

https://linktr.ee/SEXMATTERS

Terug naar overzicht
Brede School Gouda