Super Cool Kidsfeest 2023

Ontwerp: Marike Folles / Mirakeltheater

Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Ieder jaar treedt er een nieuw kindercollege aan en neemt het oude afscheid. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda, vormgegeven naar de plannen van de leden van het college, onder begeleiding van de Brede School Gouda en gemeente Gouda. In 2020 en 2021 kon het feest niet op de traditionele manier doorgaan en zijn er alternatieve activiteiten op meerdere locaties georganiseerd. In 2022 was het Super Cool Kidsfeest onderdeel van de openingsfeesten Gouda750. 

Super Cool Kidsfeest - de groene editie

Woensdag 31 mei van 14.00 tot 17.00 uur op de Markt in Gouda

Kom ook naar het gratis kinderfeest van het kindercollege van Gouda! Er zijn allerlei leuke dingen te doen.

 

De Markt is deze middag verdeeld in 6 pleinen:

  • Hoofdplein: voor een dansje, muziek en andere feestelijke activiteiten.Kom je mee zingen, dansen of muziek maken? Meld je aan bij marike@mirakeltheater.nl.
  • Beweegplein: voor sport, spel én een stormbaan van het leger.
  • Voel-je-goedplein: om te spelen, te chillen en te dansen in de Stille Disco.
  • Cultuurplein: kom er knutselen of bezoek de kinderkleding-ruilbeurs. Ruil je klediing om tegen iets nieuws of pimp je eigen T-shirt! Neem dus een T-shirt en kleding om te ruilen mee .
  • Natuurplein: voor de liefhebbers van de natuur – een plein vol blije bijen.
  • Techniekplein: hier gebeurt van alles over recyclen en spelen met robots.

 

Op verzoek van het kindercollege is de Markt op deze middag een rookvrije zone.

Kinderwethouder Milou organiseert een kinderkledingbeurs

Heb je te veel kleren die je niet meer past of die je niet meer leuk vindt? Dan hebben we goed nieuws voor je! Kinderwethouder Milou organiseert een kinderkleding-ruilbeurs en jij kunt meedoen!

Kom naar het Super Cool Kidsfeest en neem je kleding mee. Je kunt maximaal 5 kledingstukken (tot en met maat 176) per persoon inleveren en vervolgens hetzelfde aantal uitkiezen om mee naar huis te nemen. Het is gratis, duurzaam en vooral heel leuk!

De kinderkledingruilbeurs bevindt zich in de burgerhal van het Stadhuis op de Markt. Let er wel op dat de kleding die je inlevert schoon en fris is, en niet kapot is. We controleren alles bij de inname, zodat je er zeker van kunt zijn dat de kleding die je meeneemt ook heel en schoon is.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar de kinderkleding-ruilbeurs en ruil je kleding om voor iets nieuws en leuks! De kinderkledingbeurs is open tot 16.30 uur.

Bij feest hoort een traktatie.

Vanaf 14.30 uur trakteert het kindercollege op een heerlijke échte goudse stroopwafel . Kom je er ook eentje halen? (Zolang de voorraad strekt)

De stroopwafels worden beschikbaar gesteld door Berg's Bakery, Kamphuisen siroopwafels, Markus & Markus Stroopwafels, Stroopwafelbakkerij Markus en Punselie

Super-Cool-Goede-Doel

Een feest is leuk, maar we willen ook graag iets doen voor een goed doel. Dit jaar steunen we kinderen die moeten opgroeien in armoede, in samenwerking met de Voedselbank Gouda. Deze kinderen krijgen zelden iets extra's en wij willen ze graag blij maken met een zomerse verrassing. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer een klein bedrag óf geef een bijdrage in de vorm van levensmiddelen die je deze middag kan inleveren. Voor een klein bedrag geven we deze kinderen al een grote glimlach! Samen maken we het verschil voor kinderen in armoede.

Volg #SCK23

GoudApot, SBG, Jac Bezemer Stichting, Ondernemers Fonds Gouda en Brede School Gouda

Brede School Gouda